Przejdź do głównej zawartości

Przenoszenie lub duplikowanie projektu do innej przestrzeni roboczej

Klucz transferowy​


Aby przenieść lub skopiować projekt z jednej przestrzeni roboczej do drugiej, musisz najpierw utworzyć klucz transferowy.

Aby wygenerować klucz transferowy, przejdź do Ustawienia, a następnie wybierz Klucz transferowy. Kliknij przycisk Generuj nowy klucz transferowy, aby go utworzyć. Po wygenerowaniu klucza skopiuj go za pomocą ikony kopiowania.

🛑 Klucz musi być skopiowany przed przełączeniem się na docelową przestrzeń roboczą.

Przełącz się na przestrzeń roboczą zawierającą projekt, który chcesz przenieść

Transfer projektu​


Otwórz projekt, który chcesz przenieść lub skopiować, następnie przejdź do Ustawienia i kliknij Transferuj projekt. Wklej wcześniej skopiowany klucz transferowy do pola Klucz transferowy, a następnie wybierz, czy chcesz Skopiować czy Przenieść projekt.

Uwagi:

  • Nie będziesz mógł przenieść projektu, jeśli masz konto Freemium
  • Projekty można przenosić tylko między przestrzeniami roboczymi w tym samym regionie (np. EU do EU lub US do US)
  • Adnotacje BCF nie będą przenoszone automatycznie. Jeśli chcesz je przesłać, wyeksportuj swoje adnotacje w formacie BCF i wrzuć plik na zakładkę Pliki swojego projektu przed jego przeniesieniem. Odbiorca będzie musiał jedynie pobrać plik BCF i zaimportować go po swojej stronie.

W przypadku problemu lub trudności, nie wahaj się skontaktować z zespołem platformy.