Przejdź do głównej zawartości

Publiczne udostępnianie ze strony edycji

Głównym celem chmury jest łatwe udostępnianie projektów.

Jak udostępnić projekt​


Udostępnianie projektu zależy od subskrypcji oraz liczby Twoich użytkowników. Aby udostępnić projekt, masz dwie możliwości:

  • Zaproś użytkowników do chmury, gdzie będą musieli zalogować się za pomocą adresu e-mail i hasła (zobacz artykuł Zaproś członków do swojej przestrzeni roboczej po szczegóły)
  • Udostępnij projekt publicznie za pomocą URL, wystarczy, że odbiorcy mają wygenerowany adres URL, aby zobaczyć projekt.

Jak działa publiczne udostępnianie i jak z niego korzystać​


Aby skorzystać z publicznego udostępniania, musisz mieć ważną subskrypcję. Ta funkcja umożliwia użytkownikom bez konta dostęp do projektu poprzez publiczny link lub kod osadzenia.

Aby rozpocząć:

  • Przejdź do zakładki Dostęp w swoim projekcie.
  • Kliknij sekcję Publiczne udostępnianie.
  • Aktywuj przełącznik Publiczne udostępnianie.

Po włączeniu zostaną wyświetlone opcje publicznego udostępniania.

Informacje o udostępnianiu​

Teraz zobaczysz:

  • unikalny link do udostępnienia, który możesz skopiować i udostępnić innym.
  • kod integracji (iframe) do osadzenia aplikacji 3D na stronie internetowej.
  • Przycisk Wygeneruj nowy link na wypadek, gdybyś musiał odświeżyć dostęp publiczny.

Parametry udostępniania​

  • Wyświetl paletę narzędzi: przełącz, aby udostępnić lub ukryć narzędzia aplikacji 3D.
  • Wyświetl minimapę: przełącz, aby pokazać lub ukryć minimapę.
  • Data wygaśnięcia: w zależności od Twojej subskrypcji ustaw, jak długo link ma być ważny.

Limity wygaśnięcia w zależności od Twojej subskrypcji:

  • Freemium: maksymalnie 7 dni
  • Standard: maksymalnie 7 dni
  • Access Advanced: maksymalnie 7 dni
  • Advanced poniżej 15 użytkowników: maksymalnie 100 dni
  • Advanced od 15 użytkowników wzwyż: bez limitu

W razie potrzeby możesz aktywować Ochronę hasłem.
To ograniczy dostęp do użytkowników, którzy wprowadzą poprawne hasło przy otwieraniu publicznego linku.

  • Wpisz hasło i kliknij ikonę potwierdzenia, aby je zatwierdzić.
  • Link pozostanie taki sam, nawet jeśli hasło zostanie później zmienione.

Jeśli napotkasz jakiekolwiek problemy, nasz zespół wsparcia jest tutaj, aby pomóc. Miłego odkrywania!